Pracodawca udziela pracownikowi rabat na zakup posiłku na stołówce zakładowej. U pracodawcy istnieją dwa rodzaje rabatu: rabat 1 od którego naliczany jest podatek (kwota do 300 zł) i rabat 2, od którego naliczany jest podatek i ZUS. Czy wartość rabatu, który pracownik otrzymał kupując posiłek na stołówce zakładowej należy doliczać do kosztów płacy?
Nie nalezy tych wartości wliczac do kosztów płacy ponieważ, katalog kosztów płacy jest zamknięty i są nimi:
Jak wyjaśnia PFRON na swojej stronie, do **najbardziej typowych składników wyna
Nie masz jeszcze wykupionego dostępu? Zapoznaj się z naszymi pakietami dla Firm
Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować pliki cookies albo wyłączyć je w przeglądarce. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.
W dowolnej chwili możesz wycofać swoją zgodę na przetwarzanie danych, zażądać informacji o zakresie przetwarzanych danych lub zmienić zakres ich przetwarzania. Więcej informacji o przetwarzaniu danych znajdziesz w Polityce Prywatności.